torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukukkia

Rakastan kukkia, joten luonnollisesti rakastan myös joulukukkia. Tämän tietävät myös ystäväni, jotka toivatkin minulle joulukukkia syntymäpäiväksi. Itse olen haalinut hyasintteja, sillä niiden tuoksu on mielestäni juuri se joulun tuoksu.





Amaryllis ja joulutähti ovat jotenkin niin vaikuttavia ja majesteettisia joulukukkia. Ystäviltä sain lahjaksi sekä amarylliksen että joulutähden ja toivon kovasti, että saan pidettyä ne hengissä joulun yli :)

Jotkut saavat hyasintin tuoksusta allergiaoireita tai jopa astmakohtauksen. Tiesitkö, että hyasintin väri vaikuttaa tuoksun voimakkuuteen? Sininen hyasintti tuoksuu kaikista voimakkaimmin, seuraavaksi voimakkain on vaaleanpunainen ja valkoinen tuoksuu kaikista hennoiten.



 Itse sorrun valitettavan usein hyasintin liikakasteluun, jolloin sen varsi venähtää pitkäksi. Pitkävartisen hyasintin voi kuitenkin leikata myös maljakkoon, jossa se ilahduttaa lähes yhtä pitkään kuin mullassa olevakin ilahduttaisi. Jos hyasintin kukintaa haluaa pidentää, sen voi viedä yöksi aina viileään esim. parvekkeelle tai kuistille.




Tämä veikeä reki löytyi kirpputorilta ja sai kyytiinsä hyasintin.




Minulla on tapana aina säästää saamieni joulukukkien koristeena olleet härpäkkeet. Niitä voi sitten seuraavina vuosina käyttää omien asetelmien tekemiseen.

Kukinnan loputtua leikkaan hyasintista kukinnon ja varren pois ja vien sipulin kellarin hämärään odottamaan kevättä. Keväällä istutan hyasinttien sipulit kukkapenkkeihin, jossa ne sitten seuraavana keväänä nousevat kukkimaan.


Tämä ei ole varsinaisesti joulukukka, mutta asetelma oli niin kaunis, että mielestäni se kävisi joulukukasta vallan mainiosti :) Tämän ihanan asetelman sain lahjaksi ystävältäni ja kattila on ollut jo ahkerassa glöginlämmityskäytössä :)

Kyllä nämä Suomen talvet ovat nykyään kummallisia. Juuri nyt ulkona tupruttaa lunta ja on niin kaunista. Huomiselle sääennuste näytti +5 astetta ja vesisadetta :( Haaveet valkeasta joulusta voinee unohtaa. Mutta tulee se joulu kuitenkin. Siihenhän on enää viikko!

 

3 kommenttia:

  1. Ihania kukkia! Tykkään myös kukista todella paljon.
    Säästän myös kaikki härpäkkeet istutuksista.

    VastaaPoista
  2. Ihania kukkia ja asetelmia :) Juuri ostin vielä yhden hyasintin itsellenikin. Blogissani on myos haaste sinulle :)

    VastaaPoista