torstai 29. syyskuuta 2016

Kotilieden joulunumero vuodelta 1950



Tällaisen herkun löysin kirpputorilta! Hintaakin sillä oli vain yksi euro. 


 Kyllähän tämä ideoiltaan kalpenee nykylehtien rinnalla, mutta käytettävissä olevat resurssit olivat noihin aikoihin ihan toisenlaiset.


Bonuksena tässä oli vielä juttu Sibeliuksesta, jonka kanssa meillä on yhteinen kotikaupunki.


Joko on joululahjat valmiina? Jos ei, tästä vähän ideoita!

Joulumenu oli vähän yksinkertaisempi entisaikoina.

Torttujakin voi opetella leipomaan Marjan kanssa!

 Tässä lehdessä ainoastaan etu- ja takakannet olivat värilliset, sisäsivut olivat mustavalkoisia.

Ihana vanhanajan joulufiilis välittyi kyllä tästä. Ja tuli sellainen olo, että se joulu on ollut juhlaa vähän pienemmilläkin resursseilla, josko meillekin riittäisi nykyaikana vähän vähempi? Ihana löytö!


8 kommenttia:

  1. Olipas kiva löytö!
    Torttutaikinakin piti ennen tehdä itse. Ei saanut pakaste altaasta valmiina.

    Kiva tuo vanha joulumeny. Nykyään kun on monenlaista sorttia tarjolla.
    Tämmöisiä vanhoja lehtiä on kiva lukea joskus. Ja varsinkin jouluversioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Minä en muista ikinä tehneeni torttutaikinaa itse, minun aikanani on aina saanut pakastealtaasta :) Kyllä vanhat lehdet ovat ihania.

      Poista
  2. Hieno löytö! Itse löysin vuosi sitten myös 2 vanhaa joululehteä, taitavat olla suunnilleen yhtä vanhoja kuin tuo sinun lehti. On ollut mielenkiintoista, ja koskettavaa lukea. Ja niin kuin Sari tuossa yllä sanoi, minäkin muistan ajan, kun torttutaikina tehtiin itse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun taloni vintiltä löytyi kasa vanhoja lehtiä, mutta niissä ei ollut yhtään joulunumeroa mukana. Siksi tää olikin niin ihana löytö :)

      Poista
  3. Ihana lehti! Tämä joululahjoja korpikoteihin on ilmeisesti ollut jonkisortin hyväntekeväisyyskeräys. Lukijat ovat lahjoittaneet valitsemansa paketin verran rahaa, jolla vähävaraisille perheille sitten on hommattu ja toimitettu paketit. Kaunis ajatus.

    Tänä jouluna taidan kokeilla tehdä torttutaikinaa itse. Olisikohan vielä parempaa kuin valmiista pakastetaikinasta tehdyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tuo Korpikoteihin-juttu on ollut hyväntekeväisyyttä, miten ihanaa :) Ikään kuin vanha Joulupadan ja Joulupuu-keräyksen edeltäjä. Todellakin kaunis ajatus :) Kiitos, kun kerroit.

      Poista