torstai 15. joulukuuta 2016

Jouluiloa ja -apua

Antamisen ilo on sitä puhtainta jouluiloa minun mielestäni. En mitenkään kieriskele rahassa, mutta minulla on kaikki tarvitsemani ja jotain ylimääräistäkin. Ylimääräisestä haluan jakaa niille, joilla ei ole juuri mitään.


Joulupuu-keräys kerää lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Tähän osallistun joka vuosi niin omasta kuin työpaikkanikin puolesta. Ainakin Hämeenlinnassa Joulupuu kerää vielä tänä viikonloppuna lahjoja Kauppakeskus Goodmanissa. Oman paikkakuntasi Joulupuu-keräyksen Facebook-sivuilta voit tarkistaa paikkakuntasi tilanteen.

Pelastusarmeijan Joulupataan tulee aina heitettyä myös muutama roponen. Joulupatoja on katukuvassa vielä 23.12. asti, joten sitä kautta ehtii vielä ainakin auttamaan.

Hämeenlinnan Tiiriön Prismassa oli viime viikonloppuna Lions Clubin järjestämä Auta vähävaraista perhettä -keräys, jonka ideana oli ostaa kaupasta ylimääräinen tuote, ja lahjoittaa se keräykseen. Ostin keräykseen Plaston kuormurin ja nameja - molemmat kotimaisia, joten samalla tuli tuettua myös suomalaista työtä.


Kaveriporukan kanssa meillä on ollut jo muutamana vuonna perinne, että jokainen lahjoittaa pottiin pienen summan rahaa, ja sillä rahalla ostetaan jouluruokaa ja -lahjoja vähävaraiselle perheelle. Perhe on löytynyt Jouluapua-sivustolta. Viime vuonna sopivaa autettavaa oli vaikea löytää, joten viime vuonna tämä jäi välistä, mutta tänä vuonna päätin jälleen elvyttää tämän perinteen, ja löysinkin naapurikaupungista autettavan perheen, jolle viemme ensi viikolla jouluruokaa.

Tällainen setti meni muutama vuosi sitten eräälle perheelle. Tämä on oikeastaan jouluperinteistäni suosikkini: keneltäkään ei mene huikeaa summaa rahaa, mutta yhdessä saamme tehtyä paljon hyvää ja ehkä pelastettua jonkun joulun. En ikinä unohda sen perheenäidin ilmettä, kun veimme nämä ruokakassit hänelle. Se ilo oli paras joululahja ikinä!

Lähipiirissäni on niin ihania ihmisiä, kun eilen ja tänään kyselin osallistujia tuohon meidän Jouluapua-pottiin, kaikki lähtivät hetkeäkään epäröimättä mukaan. Se on ihanaa!

Vielä ehtii tehdä hyviä joulutekoja tälle vuodelle, ja toivonkin lämpimästi, että kaikki löytäisivät jonkun keinon auttaa lähimmäistä :) Sen ei tarvitse välttämättä olla rahaa, aika voi olla aivan yhtä arvokasta.

Hyvää joulumieltä kaikille!


7 kommenttia:

  1. Tärkeä asia. Itse myös yritän joka vuosi osallistua johonkin auttamiseen. Se kuuluu jouluun! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ♥ Paljon samoja ajatuksia ja Jouluapuaryhmässä myös mukana. Tuo kimppakeräys on aivan loistava idea :)Hyvä palaa hyvän luo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on kyllä sellainen jouluperinne, josta en aio luopua :)

      Poista
  3. Hienoja juttuja. Itsekin yritän jotain aina lahjoittaa, vaikkei pienestä eläkkeestä paljoa ole jakaa. Siitä tulee niin hyvä mieli itsellekin.

    VastaaPoista
  4. Ihana kirjoitus. Minustakin on kiva auttaa muita jouluna. Lahjoitan joka joulu leluja perheille, joilla ei ole varaa ostaa ainuttakaan lahjaa. Näitä lapsia löytyy Oulun alueella noin 600. Muiden auttaminen tuo todellisen joulumielen. =) Lahjoitan yleensä MLL:n ja Hope Ry:n kautta.

    VastaaPoista